Tiilikaton pinnoitus: erinomainen keino ylläpitää katon kuntoa

Tiilikaton pinnoitus: erinomainen keino ylläpitää katon kuntoa

Tiilikaton huolto ja pinnoitus ovat tärkeitä toimenpiteitä katon kunnon ylläpitämiseksi. Jos kattoa ei huolleta säännöllisesti, sammal ja jäkälä voivat vahingoittaa sen rakenteita. Kosteus tiilien juurissa heikentää kestävyyttä ja voi jopa vaarantaa katon vedenpitävyyden. Pahimmillaan katto saattaa tarvita jopa ennenaikaisen uusimisen.

Pinnoitus suojaa kattotiiliä sään vaikutuksilta ja vähentää veden imeytymistä, pitäen tiilet kuivina. Perusteellinen kattohuolto ja pinnoitus voivat pidentää katon käyttöikää merkittävästi, jopa yli 20 vuodella. Tiilikatto olisi hyvä pinnoittaa 10 vuoden välein.

Vinkkejä tiilikaton pinnoittamiseen

Valmistelu

Tiilikaton pinnoitus on urakka, joka koostuu katon pesusta ja pinnoituksesta. Rakenteita ei tarvitse purkaa, mutta rikkoutuneet tiilet on korvattava ehjillä. Ennen pinnoitusta on erittäin tärkeää tehdä perusteellinen puhdistus, jossa kaikki kasvusto ja epäpuhtaudet poistetaan tiilen pinnalta. Katon tulee kuivua ennen pinnoitusta.
Lue tästä lisää katon pesusta.

Tiilikaton pinnoitustyö vaatii asianmukaiset suojavarusteet, turvavaljaat ja pinnoiteaineen levitykseen soveltuvan maaliruiskun.
Jos haluaa suorittaa tiilikaton pinnoituksen itse, tarvitaan asianmukainen tiilikaton pesuun tarkoitettu painepesuri, suojausvarusteet, turvavaljaat ja sopiva maaliruisku pinnoiteaineen levitykseen. Rautakaupoista ei välttämättä löydy kaikkia työhön parhaiten soveltuvia ammattilaisille suunnattuja pinnoitevalmisteita, mutta jotkut valmistajat myyvät tuotteitaan suoraan myös kuluttajille.

Katon pinnoitus

Tiilikaton pinnoitusprosessi koostuu eri vaiheista. Aluksi tiilien pinta käsitellään torjunta-aineella, jolla varmistetaan, ettei kasvustoa jää pinnoitteen alle.
Tämän jälkeen tiilikatto pinnoitetaan korkeapainemaaliruiskulla kahdessa erässä, sopivan värisellä kattopinnoitteella. Ensimmäinen kerros on ohennettu vedellä ja imeytyy hyvin tiileen, kun taas toinen kerros levitetään ohentamattomana tasaisen ja kestävän lopputuloksen varmistamiseksi. Toinen kerros on paksumpi ja tarjoaa pitkäaikaisen suojan sekä siistin ulkomuodon.

Pinnoituksen jälkeen

Kun pinnoite on levitetty, on odotettava, että se kuivuu kokonaan ennen kuin katolla voi kävellä. Näin varmistetaan, että pinnoite kiinnittyy kunnolla ja kestää useita vuosia. Työn yhteydessä tulee myös puhdistaa räystäskourut ja huolehtia asianmukaisesta loppusiivouksesta. Pinnoituksen jälkeen on tärkeää, että irtoroskat poistetaan katolta vuosittain.

Tarvitsetko apua tiilikaton pinnoituksessa?

Tiilikaton pinnoitus edellyttää kattavaa esipesua ja työskentely katolla voi olla riskialtista. Meiltä löytyy tarvittava ammattimainen kalusto, materiaalit ja osaaminen tiilikaton pinnoitukseen. Pystymme myös arvioimaan katon kunnon ja muiden mahdollisten huoltotoimenpiteiden tarpeen, jotta voimme taata parhaan mahdollisen lopputuloksen tiilikatollesi.

Muista hyödyntää kotitalousvähennys, jopa 4,000€.

Ota yhteyttä

Blogi