Parhaat vinkit tiilikaton huoltoon ennen talvea

Parhaat vinkit tiilikaton huoltoon ennen talvea

Pakkaskelien lähestyessä on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota talon tiilikattoon, jotta se kestää kylmät pakkaskuukaudet. Hyvin hoidettu tiilikatto suojaa kotiasi sateilta, lumelta ja jäältä. Säännöllisillä huoltotoimenpiteillä voidaan estää vuotoja, vaurioita ja lumikuormien aiheuttamia haittoja – näin pystytään pidentämään katon elinikää ja säästämään korjauskustannuksissa.

Kosteuden tunkeutuessa tiilien sisään ja jäätyessään se voi aiheuttaa halkeamia. Tätä vastaan tiilikaton pinnoitus on ensisijainen suojakeino. Lue lisää tiilikaton pinnoituksesta.

Vinkkejä tiilikaton talvihuoltoon 

Katon puhdistus
Ennen kuin aloitat minkäänlaiset huoltotoimenpiteet, puhdista tiilikatto perusteellisesti. Poista roskat, lehdet ja sammal katon pinnalta. Puhdistus on tärkeää, jotta voit tarkastella kattoa mahdollisten vaurioiden varalta.

Tiilet ja saumat
Käy huolellisesti läpi tiilien kunto. Etsi halkeamia, lohkeamia tai rikkoutuneita tiiliä. Vaihda vaurioituneet tiilet uusiin, sillä ne voivat aiheuttaa vuotoja ja ongelmia sateisella tai lumisella säällä. Tarkista myös tiilisaumat ja korjaa ne tarvittaessa. Hyväkuntoiset saumat estävät veden pääsyn katon alle.

Katon tiivistäminen
Jos havaitset vuotokohtia tai heikkoja kohtia katon tiiviydessä, tiivistä ne asianmukaisilla tiivistysaineella. Vuotojen korjaaminen ennen talvea on erityisen tärkeää, jotta sulava lumi ja jää eivät aiheuta vaurioita.

Lumiesteiden asentaminen
Tiilikatolle tulee aina asentaa lumiesteet – ne suojelevat kattoa ja estävät lumen ja jään putoamisen. Esteet auttavat jakamaan lumikuormaa tasaisesti ja estävät lumivuotoja, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita ja vahinkoja. Lumiesteet estävät katon reunalle muodostuvien jäisten lumimassojen putoamisen ja suojaavat myös katon rakenteita, kuten piippuja, aurinkopaneeleita ja sadevesikouruja.

Rännit ja sadevesijärjestelmä
Varmista, että rännit eivät ole tukkeutuneet lehdistä ja roskista. Puhdista rännit tarvittaessa ja varmista, että sadevesi ohjautuu pois rakennuksesta asianmukaisesti.

Tiilikaton huolto ennen talvea voi pidentää katon elinikää ja säästää sinut kalliilta korjausprojekteilta. Se on sijoitus kodin turvallisuuteen ja pitkäaikaiseen kestävyyteen. Muista, että säännöllinen huolto on avain tiilikaton pitkäaikaiseen hyvinvointiin, ja se auttaa sinua nauttimaan kodistasi huolettomasti myös talvikuukausina.

Jos et ole varma tiilikattosi kunnosta tai tarvittavista huoltotoimenpiteistä, harkitse ammattilaisen suorittamaa katon tarkastusta. Ammattilainen voi havaita piileviä ongelmia ja suositella tarvittavia toimenpiteitä. Meiltä löytyy ammattimainen kalusto, materiaalit ja osaaminen toimenpiteiden kartoitukseen sekä huoltotoimenpiteisiin. 

Muista hyödyntää kotitalousvähennys, jopa 4,000€.

Ota yhteyttä

Blogi