Tiilikaton pesu ja maalaus

Tiilikaton maalaus - näin sen teemme

Tiilikaton huolto aloitetaan katon kuntokartoituksella, jossa tarkastetaan erityisesti läpivientien tiiviys ja aluskatteen kunto. Tarkastukseen sisältyy myös tiilikattoon liittyvien tarvikkeiden kiinnitykset ja kunto, joita ovat esim. nousu- ja lapetikkaat, lumiesteet, pellitykset, antennit.

Ennen tiilikaton pesua rikkoutuneet tiilet vaihdetaan ja julkisivut sekä maassa olevat kasvit suojataan. Jos tiilikatolla on paljon sammalta, katto voidaan esipuhdistaa harjaamalla ennen pesua.

Tiilikaton pesu suoritetaan koneella jossa on suuri vedentuotto ja veden lämpötilan säätö. Näin tiilikatto saadaan puhtaaksi matalammalla paineella kattoa rasittamatta. Samalla pestään myös sadevesikourut sisä- ja ulkopuolelta, sekä huuhdellaan julkisivut tarvittaessa.

Tiilikaton pesun jälkeen katolle tehdään kasvustonestokäsittely, joka tuhoaa itiöt ja sienirihmastot tiilen sisältä sekä hidastaa uuden kasvuston syntymistä. Kun tiilikatto on täysin kuivunut, voidaan suorittaa tiilikaton maalaus.

Tiilikaton maalaus aloitetaan julkisivujen suojauksella. Tiilikatolla olevat kattoikkunat ja muut kohdat, joita ei ole tarkoitus maalata, suojataan.

Tiilikatolla rajausta vaativat kohdat ja alimman tiilen kärjet maalataan pensselityönä. Tiilikaton maalaus suoritetaan kahteen kertaan korkeapaineruiskulla, jolla varmistetaan maalin imeytyminen tiilin huokosiin. Tiilikaton pohjamaalaus tehdään 10% laimennetulla maalilla. Pohjamaalin kuivumisen jälkeen voidaan tehdä pintamaalaus.

Tiilikaton maalauksen jälkeen suojaukset poistetaan ja tehdään loppusiivous.

Lopuksi tiilikatolle tehdään loppukatselmus yhdessä asiakkaan kanssa, ja varmistetaan että kaikki on tehty sovitusti.

Annamme työlle 100%:n tyytyväisyystakuun!

Katon pinnoituksen vaiheet

Pinnoitustyö aloitetaan katon kuntokartoituksella, jossa tarkastetaan erityisesti tiilien ja aluskatteen kunto. Ennen katon pesua julkisivut ja ympäröivät kasvit suojataan tarpeen mukaan. Pesussa käytämme kuumavesipesuria ja Mosmatic -kattopesulaitteistoa. Näin tiilikatto saadaan puhtaaksi matalammalla paineella kattoa rasittamatta.

Katon pesun yhteydessä myös räystäskourut pestään ja julkisivut huuhdellaan. Tiilikaton pinnoitusta edeltää vielä kasvustontuhokäsittely, joka tuhoaa sienirihmastot tiilen sisältä.

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!

Hyödynnä kotitalousvähennys jopa 4.000 €