Kattohuollot

Tiilikatto

Mekaaninen puhdistus

Usein asiakas ottaa yhteyttä katolla kasvavan sammaleen vuoksi. Tiilikatolla esiintyvä sammal ja muu kasvusto voidaan puhdistaa myös ilman painepesua ja vettä. Tällöin katolle tehdään mekaaninen puhdistus, jolla kate saadaan jo erittäin puhtaaksi. Kun katto on esipuhdistettu näkyvästä sammaleesta ja muusta kasvustosta, käsittelemme tiilet kasvuston tuhoaineella, joka tuhoaa sienirihmastot ja itiöt tiilen sisältä. Tensidejä sisältävällä aineella tiilen pinta myös puhdistuu. 
 
Mekaanisen puhdistuksen etuja on edullinen hinta, painepesun riskien eliminointi ja kuivana poistetun sammaleen loppusiivous ja ympäristön puhtaana pysyminen.

Puhdistus painepesurilla

Kattotiili menettää väriään vuosien saatossa ja pinta huokoistuu. Tällöin tiilikatto voidaan joko kyllästää tai maalata. Nämä toimenpiteet vaativat aina katon painepesun. Katon pesussa käytämme kuumavesipesuria ja Mosmatic-kattopesulaitteistoa. Näin katto saadaan puhtaaksi matalammalla paineella tiiltä rasittamatta. Katteen kuivuttua levitetään kasvustontuhoaine. Tämän jälkeen tiilikatto voidaan kyllästää tai maalata. Näissä käytämme korkealaatuisia Iso Paint -kattotuotteita. 
 
Huoltojen yhteydessä vaihdetaan myös rikkoutuneet tiilet, puhdistetaan räystäskourut ja tarkastetaan läpiviennit sekä kattoturvatuotteiden kunto. Muut korjaukset ja huoltotoimenpiteet tehdään ennalta sovitun mukaisesti.
Previous
Next

Katto on talosi tärkein julkisivu. Vaadi ammattilaiskäsittelyt katollesi.

Previous
Next

Huopakatto

Huopa on karkeapintainen kate, joka antaa kasvustolle erinomaisen alustan. Alkavaan kasvustoon kannattaa reagoida välittömästi, koska sammal alkaa nostaa huovan reunaa ja kuljettaa kapillaarisesti vettä huovan alle. Huopakaton puhdistuksessa on noudatettava erityistä varovaisuutta, ettei katteen pintaa vahingoiteta liian voimakkailla toimenpiteillä. 

Biocomp-ammattituotteet vastaavat erityisen hyvin tähän tarpeeseen. Huopakatolle tehdään esipuhdistus, jossa näkyvä kasvusto poistetaan mekaanisesti käsin, jolloin bitumia suojaava kiviaines säästyy rasitukselta. Samalla tarkastetaan mahdolliset vuotokohdat ja huopien ylösnostojen tiiviydet. Oikeilla ainevalinnoilla ja seossuhteilla kasvusto voidaan tuhota kokonaan jopa ilman esipuhdistusta. 
 
Torjunta-ainekäsittely tuhoaa näkyvän kasvuston sekä juuriston huovan sisältä ja antaa pitkäkestoisen suojan uutta kasvustoa vastaan. Tensidejä sisältävänä aineena se myös puhdistaa huovan pinnan. Huonokuntoinen huopakate voidaan tarvittaessa pinnoittaa – ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Sammal on myrkkyä katollesi – me tuhoamme sen!

Mineriittikatto

Mineriittikaton ongelma on yleensä pinnoitteen haalistuminen ja kuluminen, jolloin kasvusto pääsee tarttumaan katteen pintaan ja vesi jäätyessään aiheuttaa hiushalkeamia mineriitin pintaan. Mineriittikaton huoltoon on valittavissa lähes samat toimenpiteet kuin tiilikatolle. 
 
Yleensä mineriittikaton huolto toteutetaan siinä vaiheessa kun katteen pinnoittaminen on ainoa vaihtoehto. Katon pinnoitus aloitetaan oikeanlaisella korkeapainepesulla vahingoittamatta katetta. Pesun yhteydessä katteen kiinnitys tarkastetaan ja nousseiden naulojen tilalle vaihdetaan tarvittaessa ruuvit. Tämän jälkeen katto käsitellään kasvustontorjunta-aineella, joka tuhoaa sienirihmastot ja itiöt mineriitin sisältä. 
 
Näin katto on valmis pinnoitettavaksi erilaisilla pinnoiteratkaisuilla katteen kunnon mukaan.
Previous
Next

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!