Sammaleen poisto mekaanisesti

Sammaleen poisto tiilikatolta ja huopakatoilta

Kasvaako katollasi sammalta tai muuta kasvustoa?

Perinteisen painepesun lisäksi sammaleen poisto tiilikatolta tai huopakatolta voidaan tehdä myös sammaleen poistoaineella ilman painepesua ja vettä.

Tiilikatto esipuhdistetaan mekaanisesti, jolloin se saadaan jo erittäin puhtaaksi. Kun katto on esipuhdistettu sammaleesta ja muusta kasvustosta se käsitellään sammaleen poistoaineella, joka tuhoaa lopun kasvuston, sienirihmastot ja itiöt tiilen sisältä sekä antaa pitkäikäisen suojan uutta kasvustoa vastaan.

Sammaleen poisto tiilikatolta mekaanisesti on edullinen ja turvallinen ratkaisu erityisesti silloin kun tiilikaton pinnoite on vielä hyväkuntoinen tai kun halutaan hoitaa ensisijaisesti katolla olevaa kasvusto-ongelmaa.

 • Ei vettä
 • Ei vesivahinkoriskiä
 • Ei painepesua, tiilen pinnoite ei vaurioidu
 • Edullinen hinta
 • Ei likaa julkisivua eikä ympäristöä
Previous slide
Next slide

Sammal on myrkkyä katollesi – me tuhoamme sen!

Previous slide
Next slide

Huopakaton puhdistus

Mekaaninen puhdistus soveltuu hyvin myös huopakaton huoltoon. Huopa on karkeapintainen kate, joka antaa kasvustolle erinomaisen alustan. Alkavaan kasvustoon kannattaa reagoida välittömästi. Huopakaton puhdistuksessa on noudatettava erityistä varovaisuutta, ettei katteen pintaa vahingoiteta liian voimakkailla toimenpiteillä.

Käyttämämme sammaleenpoistoaine vastaa erityisen hyvin tähän tarpeeseen. Huopakatolle tehdään esipuhdistus, jossa sammaleen poisto katolta tehdään mekaanisesti ilman painepesua. Huonokuntoinen huopakate voidaan tarvittaessa myös pinnoittaa.
 • Ei vettä
 • Ei vesivahinkoriskiä
 • Ei painepesua, tiilen pinnoite ei vaurioidu
 • Edullinen hinta
 • Ei likaa julkisivua eikä ympäristöä

Tiilikaton pesu ja maalaus

Tiilikaton maalaus - näin sen teemme

Tiilikaton huolto aloitetaan katon kuntokartoituksella, jossa tarkastetaan erityisesti läpivientien tiiviys ja aluskatteen kunto. Tarkastukseen sisältyy myös tiilikattoon liittyvien tarvikkeiden kiinnitykset ja kunto, joita ovat esim. nousu- ja lapetikkaat, lumiesteet, pellitykset, antennit.

Ennen tiilikaton pesua rikkoutuneet tiilet vaihdetaan ja julkisivut sekä maassa olevat kasvit suojataan. Jos tiilikatolla on paljon sammalta, katto voidaan esipuhdistaa harjaamalla ennen pesua.

Tiilikaton pesu suoritetaan koneella jossa on suuri vedentuotto ja veden lämpötilan säätö. Näin tiilikatto saadaan puhtaaksi matalammalla paineella kattoa rasittamatta. Samalla pestään myös sadevesikourut sisä- ja ulkopuolelta, sekä huuhdellaan julkisivut tarvittaessa.

Tiilikaton pesun jälkeen katolle tehdään kasvustonestokäsittely, joka tuhoaa itiöt ja sienirihmastot tiilen sisältä sekä hidastaa uuden kasvuston syntymistä. Kun tiilikatto on täysin kuivunut, voidaan suorittaa tiilikaton maalaus.

Tiilikaton maalaus aloitetaan julkisivujen suojauksella. Tiilikatolla olevat kattoikkunat ja muut kohdat, joita ei ole tarkoitus maalata, suojataan.

Tiilikatolla rajausta vaativat kohdat ja alimman tiilen kärjet maalataan pensselityönä. Tiilikaton maalaus suoritetaan kahteen kertaan korkeapaineruiskulla, jolla varmistetaan maalin imeytyminen tiilin huokosiin. Tiilikaton pohjamaalaus tehdään 10% laimennetulla maalilla. Pohjamaalin kuivumisen jälkeen voidaan tehdä pintamaalaus.

Tiilikaton maalauksen jälkeen suojaukset poistetaan ja tehdään loppusiivous.

Lopuksi tiilikatolle tehdään loppukatselmus yhdessä asiakkaan kanssa, ja varmistetaan että kaikki on tehty sovitusti.

Annamme työlle 100%:n tyytyväisyystakuun!

Katon pinnoituksen vaiheet

Pinnoitustyö aloitetaan katon kuntokartoituksella, jossa tarkastetaan erityisesti tiilien ja aluskatteen kunto. Ennen katon pesua julkisivut ja ympäröivät kasvit suojataan tarpeen mukaan. Pesussa käytämme kuumavesipesuria ja Mosmatic -kattopesulaitteistoa. Näin tiilikatto saadaan puhtaaksi matalammalla paineella kattoa rasittamatta.

Katon pesun yhteydessä myös räystäskourut pestään ja julkisivut huuhdellaan. Tiilikaton pinnoitusta edeltää vielä kasvustontuhokäsittely, joka tuhoaa sienirihmastot tiilen sisältä.

Tiilikaton pinnoitus (impregointi)

Tiilikaton pinnoitus tai suojakäsittely voidaan tehdä myös värittömällä pinnoiteaineella. Vaihtoehto tulee kyseeseen silloin, kun tiilikaton maalaus on vielä hyväkuntoinen eikä tarvetta maalaukselle vielä ole. Tiilikaton pinnoitus on väritön kylläste joka imeytyy syvälle tiilen huokosiin. Pinnoitus tekee likaa ja vettä hylkivän pinnan ehkäisten pakkasrapautumista sekä tiilikaton sammaloitumista. Tiilikaton pinnoituksen työvaiheet ovat samat kuin tiilikaton maalauksessa, erona on vain että pinnoitus valmistuu yhdellä ruiskutuskerralla.

Tiilikaton pinnoituksella saavutetaan samat edut kuin tiilikaton maalauksella, mutta edullisemmin.

Pyydä tarjous tiilikaton pinnoituksesta!

Tiilikaton vuosihuolto

Säännöllinen tiilikaton huolto varmistaa huolettoman asumisen


Tiilikaton huolto on hyvä suorittaa keväällä ja syksyllä, jolloin irtoroskat puhdistetaan katolta. Samalla myös räystäskourut tyhjennetään. Kun tiilikatto huolletaan kaksi kertaa vuodessa, pystytään ongelmakohtiin reagoimaan välittömästi, esim. rikkoutuneet tiilet saadaan vaihdettua nopeasti. Huollon yhteydessä on helppo tarkastaa myös läpivientien ja kattoturvatuotteiden kunto.

Katon vuosihuollossa tehtävät asiat

 • Lehtien ja neulasten puhdistus katolta
 • Räystäskourujen tyhjennys
 • Rikkoutuneiden kattotiilien vaihto
 • Nousu- ja lapetikkaiden kiinnitysten tarkastus
 • Läpivientien, pellitysten, antennien tarkastus
Previous slide
Next slide

Liity tyytyväisten asuntoyhtiö- ja omakotiasujien joukkoon,
tilaa tiilikaton vuosihuolto meiltä

Olemme paikallinen ja palveleva vesikattojen huoltoon ja puhdistuksiin erikoistunut yritys.

Kutsu LS Kattoservice Oy:n ammattilainen kartoittamaan tiilikaton huoltotarpeesi. Tulemme mielellämme kertomaan eri huoltovaihtoehdoista ja teemme kohteeseen aina kuntokartoituksen, jotta voimme tarjota parhaimman ratkaisun juuri sinun katollesi. Saat aina kirjallisen tarjouksen kattosi huollosta.
 
Toimialuettamme on Turku sekä lähikunnat: Raisio, Naantali, Kaarina ja muu Varsinais-Suomi.
 
Tarjoamme kattohuoltopalveluita myös huopa-, pelti- ja mineriittikatoille.

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!